Mordamus Webhosting en Domein registratie

Domeinnaam verhuizen

Indien u al een domein bij een andere provider geregistreerd heeft dan is het mogelijk om deze naar ons toe te verhuizen. Om de verhuizing zo gemakkelijk te laten gaan moeten er een aantal stappen gevolgd worden, u vind deze hieronder.

Verhuis een domeinnaam

www.

01Aanmelden
Meld u hier aan bij Mordamus. Nieuwe accounts zijn gewoonlijk binnen 1 a 2 uur geactiveerd.

02Uw huidige provider informeren
Nadat u een aanvraag ingediend heeft bij Mordamus dient u bij de huidige provider op de hoogte te stellen van de verhuizing.

Domein unlock en transferkey
De meeste domeinnamen dienen door de huidige provider te worden ‘unlocked’ en u dient van de huidige provider een ‘transferkey’ te ontvangen. Met deze ‘transferkey’ kan de domeinnaam worden verhuisd.
U ontvangt van een verhuizing altijd een e-mail op het e-mail adres dat is gebruikt voor de registratie. Leest u deze e-mail aandachtig door. Soms dient u de verhuizing nogmaals te bevestigen.
Wilt u weten welk e-mail adres is gebruikt tijdens de initiële aanvraag van de domeinnaam dan kunt u hier de zogenaamde WHOIS gegevens controleren. Mocht u geen toegang meer hebben tot deze e-mail neemt u dan contact op met onze administratie.
Voor een .nl domeinnaam verhuizing hoeft u niet expliciet toegang te hebben tot het e-mail adres. Tevens is voor een .nl verhuizing geen ‘transferkey’ nodig en deze hoeft ook niet te worden ‘unlocked’. Voor een .nl domein geld wel dat het domein op uw naam is geregistreerd. Mocht dit niet het geval zijn dan zal eerst uw huidige provider de houder gegevens moeten aanpassen.

03Downloaden
Als u nog geen kopie heeft van uw website bestanden download deze dan nu naar uw computer. Mocht uw website gebruik maken van een database zorg dan dat deze ook gedownload zijn.

04Upload
Wanneer uw account is geactiveerd kunt u uw website al naar Mordamus uploaden via FTP. Vergeet ook niet om eventuele databases te importeren.

05Instellen
Voeg extra email accounts via de Mordamus beheerpaneel en pas eventuele DNS instellingen aan.

06Transitie
Wacht totdat het domein verhuisd is. Dit kan varieren van 1 tot 5 werkdagen, afhankelijk van de domein extensie.

07Finaliseer
Controleer of uw website goed werkt en pas de instellingen aan in uw eigen email programma.

08Opzeggen bij uw ouder provider
Geef door aan uw oude provider dat u geen gebruik meer maakt van zijn diensten. Bij de meeste bedrijven moet dit schriftelijk gebeuren en 2 maanden voor de vernieuwdatum.

 

Domein Registratie

www.
U bent hier  : Home Domeinnaam Verhuizen