Mordamus Webhosting en Domein registratie

Spam filter en Anti-virus

Bij Mordamus we nemen Spam en Virus bescherming uiterst serieus. Alle inkomende en uitgaande e-mailberichten worden gescand op virussen alvorens ze door gestuurd worden. Ongeveer 70% van alle inkomende e-mail wordt beschouwd als spam, virus of phishing e-mail en is afgewezen voordat zij worden geleverd aan een mailbox. Alleen de rest wordt als veilig beschouwd en wordt doorgelaten.

Het volgende systeem wordt gebruikt om spam te filteren:

01Controle via officiële blacklists: Algemeen worden er op het internet diverse lijsten bijgehouden van servers vanuit er veel spam wordt verstuurd. Mordamus gebruikt hiervoor de blacklists van Spamhaus.org. E-mails die vanuit deze zwarte lijsten komen worden automatisch gewist en bereiken niet uw mailserver.

02Bayesiaanse filter: Volgens het Bayesiaanse algoritme, zorgt voor de herkenning van spam via een uiterst geavanceerd en intelligent systeem die bepaalde patronen zal berekenen. Deze filter wordt volledig getraind door Mordamus op basis van heel wat bestaande spam berichten. De inhoud van elke e-mail wordt geanalyseerd en krijgt een bepaalde SPAM-waarde toegekend.

03Checksum technologie: er wordt nagekeken hoeveel keer een bepaald woord of e-mail in onze mailserver voorkomt. Als een bepaald aantal wordt overschreden wordt de e-mail herkend als SPAM. Het systeem houdt een database bij van veel gebruikte woorden in reeds geregistreerde spam.

04Controle op echtheid van bericht: Door het toepassen van bepaalde algoritmen filteren wij op de echtheid van een bericht, o.a. wordt nagekeken of de afzender van een bericht bestaat.

05Rate controles: herkenning van DOS attacks en "dictionairy spam"-aanvallen, spam die u in grote aantal ontvangt.

06Updates: Verder wordt de software dagelijks geupdated door onze softwareleverancier. Zo kunnen wij u garanderen dat Mordamus de recentste ontwikkelingen op de voet volgt.

Lage rating

Standaard worden alle e-mails geschaald op spam score van 0-10. Op basis van een aantal controles wordt deze spamscore gegenereert. Alle emails met een score lager dan 5 worden niet beschouwd als spam, virus en/of phising bericht en zullen in uw inbox geplaatst worden.

Medium rating

Indien een email een score van 5 of hoger krijgt dan word bij twijfel het bericht wel doorgelaten. Wel word er aan het onderwerp de tekst [***SPAM***] toegevoegd. Ondanks dat 90% van de gevallen ook daadwerkelijk spam is heeft u de uiteindelijke keuze om deze te verwijderen.

Hoge rating

Als een email een zeer hooge kans heeft om spam te bevatten wordt deze verwijderd voordat ze naar uw inbox gaan. Met een "zeer hoog" rating zijn wij ervan overtuigd dat het bericht in kwestie zeker spam is. Er word bijvoorbeeld gekeken of het e-mail een legitieme afzender heeft.

 

Features

Mordamus is een ISP Gedragscode Deelnemer

Mordamus voldoet aan de ISP Gedragscode. Hierdoor bent u gegarandeerd van kwaliteit en betrouwbaarheid.


U bent hier  : Home E-mail hosting Spam Filter en Anti Spam