Mordamus Webhosting en Domein registratie

Waarom online back-up

Veel bedrijven, waaronder waarschijnlijk uw bedrijf, hebben inmiddels het voornaamste deel van de bedrijfsadministratie digitaal: boekhouding, adressenlijst, correspondentie enzovoort. Stel dat u (een deel van) uw bedrijfsadministratie kwijt raakt... kunt u weer verder waar u was?

Uw data is kwetsbaar

Dataverlies kan optreden op verschillende manieren: virussen, diefstal, brand- en/of waterschade, menselijk toedoen maar ook defecte apparatuur (zoals de afbeelding hieronder, waar een lees- en schrijfkop van een hardeschijf contact heeft gemaakt met schijfoppervlak). Dataverlies kan grote consequenties met zich meebrengen voor een bedrijf.

Traditionele backupmethoden, zoals tapebackup, kosten veel van uw tijd en vereisen discipline. Tapes moeten gewisseld en naar een externe locatie gebracht worden, wat snel kan worden vergeten. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat het herstellen van een tapebackup in 50 procent van de gevallen mislukt.

Voordelen van online backup

Makkelijk op te zetten

In tegenstelling tot de traditionele backupmethoden hoeft u bij online backup van Mordamus alleen tijd te investeren in het configureren van uw backupreeks(en). Hierna zal iedere backup op de door u aangegeven frequentie en tijd starten. Uw bestanden worden gecodeerd en geplaatst op een uiterst veilige externe locatie, waar de Mordamus Backup Server zich bevindt.

Codering van bestanden

Bestanden worden, voordat deze worden verstuurd naar deMordamus Backup Server, gecodeerd. Dit zodat niemand zonder sleutel de inhoud van uw bestanden kan bekijken.

Eenvoudig bestanden herstellen

U kunt uw bestanden eenvoudig herstellen via een FTP client of via uw browser. De laatste maakt mogelijk dat u vanaf elke op internet aangesloten computer uw bestanden kunt herstellen.

Bestandsgeschiedenis

Met Mordamus Backup wordt een geschiedenis van gewijzigde bestanden bijhouden. Als u bijvoorbeeld dagelijks wijzigingen in een bestand (bijvoorbeeld een Excel sheet) maakt en van dit bestand een backup maakt zullen eerdere versies van dit bestand ook bewaard blijven op de Mordamus Backup Server.

Hierdoor wordt dus een geschiedenis van het bestand bijgehouden en kunt u ook eerdere versies herstellen van uw backup (dit geldt ook voor verwijderde bestanden).

Direct veilig

Backups worden uitgevoerd op de door u aangegeven frequentie en tijd. Tijdens de backup worden uw bestanden verstuurd naar de Mordamus Backup Server, welke is geplaatst in een uiterst veilige externe locatie. U hoeft dus geen tapes meer te verplaatsen naar een externe locatie.

De Mordamus Backup Server is geplaatst in het datacenter van Globalswitch te Amsterdam. Dit pand is voorzien van redundant internet connectie, gas-blusinstallatie, klimaatcontrole, 24 * 7 fysieke bewaking en UPS backup. Dit laatste houdt in dat accu's en dieselgeneratoren de stroomvoorziening overnemen bij een stroomstoring.

Alleen nieuwe en gewijzigde bestanden

Bij de eerste (initiële) backup zal van alle geselecteerde bestanden een backup worden gemaakt. Als de backup, na deze initiële backup, weer wordt uitgevoerd zal alleen van nieuwe en gewijzigde bestanden een backup gemaakt worden. Dit omdat er al een backup is van de niet gewijzigde bestanden.

Vaak is het gemiddelde percentage wijzigingen in bestanden van een backupreeks ongeveer 2 procent. Dit betekent dat als u een backupreeks hebt van totaal 5 GB en de initiële backup is al verstuurd, er bij de volgende backups ongeveer 100 MB verstuurd moet worden in plaats van 5 GB.

 

Features

Duidelijke website statistieken

Onze statistieken geven u een duidelijk beeld over uw website bezoekers.


U bent hier  : Home Online backup Wat is online backup