Email laten afleveren op mijn eigen server, hoe kan ik dit instellen?

Er zijn een aantal mogelijkheden om de email die naar uw Mordamus domein wordt verstuurt wordt af te laten leveren op uw eigen server/ipadres.

De eerste mogelijkheid is om de email via de Spamfilters van Mordamus door te sturen naar uw eigen server (batch SMTP). De grote voordelen van deze manier zijn dat mocht uw eigen server om technische redenen niet bereikbaar zijn dat de email op Mordamus servers blijft wachten tot uw server weer online is. Hierdoor mist u in het geval van bijv. een stroomstoring geen email. Tevens wordt uw email al gefilterd van de meeste SPAM berichten.

Een andere mogelijkheid is om de DNS records aan te passen in het regelpaneel en hierdoor de email direct door te laten sturen.

U kunt de DNS records wijzigen in de DNS Zone Editor onder uw domein in het beheer panel.

Standaard heeft u de onderstaande emailrecords staan in uw regelpaneel.

MX Records:

@ MX (Mail Exchange Record) mail.[domeinnaam].[21]

A Host Records:

mail A (Host Record) 81.173.123.13

Om de email door te sturen naar uw eigen server dient u het ipadres aan te passen wat in het A Host record: mail staat. Als u hier uw eigen ipadres invult en deze opslaat dan wordt de email vanuit dit record afgeleverd.

Houd er rekening mee dat het 24 uur kan duren voordat dat het internet deze wijziging overgenomen heeft.