Hoe kan ik mijn email headers te zien krijgen?

Hieronder ziet u hoe u in de verschillende programma's de emailheaders kan achterhalen.

Webmail:
Open de mail zoals u deze zou lezen en klik dan op Message Source (Berichtsource) . Selecteer alle Source code via de ctrl-a toetsencombinatie.

Mozilla Thunderbird:
De full headers van een bericht kunt u bekijken via View - Message Source.

Pine:
Ga naar het hoofdmenu van Pine (commando m) en kies voor Setup (s) - Configure (c). Kruis de optie enable-full-header-cmd aan. Bewaar de nieuwe configuratie instellingen. Nu kan u de full headers van een bericht bekijken d.m.v. het commando h nadat u dit bericht opende.

Netscape Mail:
De full headers van een bericht kan u bekijken via Options - Show Headers - All.

Netscape Messenger:
De full headers van een bericht kan u bekijken via View - Show Headers - All. Of via View - Message Source.

Eudora Light 3.0:
Bij het klikken op een bericht ziet u in het nieuwe venster dat verschijnt een knop Blah, blah, blah. Daarmee kun u alle headers en de formattering bekijken.

Outlook Express en Internet Mail and News:
Klik een bericht aan om het te openen en kies File - Properties. Kies het tabblad Details en daar ziet u de headers van het bericht.

Outlook:
Selecteer de mail en klik rechts. Kies Opties De full headers staan in het kader Internet-Headers.

Pegasus 3.0:
Klik het bericht aan en kies Reader - Show all headers