Anti SPAM beleid Mordamus

Mordamus heeft een streng antispambeleid. De reden hiervoor is het voorkomen van ongewenste e-mail binnen en buiten het netwerk waardoor de kwaliteit van normaal e-mail verkeer gehandhaafd blijft.

Wat is spam?
Onder spam wordt verstaan: Een grote hoeveelheid email verstuurd aan geadresseerden die hier niet expliciet om hebben gevraagd. Alle emails in deze hoeveelheid komen qua inhoud in grote lijnen met elkaar overeen en bevatten vaak reclame voor producten, politieke denkwijze en/of propaganda. Ook het veelvuldig de zelfde email versturen naar een geadresseerde die hier niet expliciet om gevraagd heeft valt onder spammen.

Welke actie wordt er ondernomen tegen spam?
Mordamus hanteert een zerotolerancebeleid beleid tegen spam, dat houdt in dat wanneer een gebruiker van onze systemen en/of netwerk zich schuldig maakt aan spammen (het versturen van spam) deze per direct worden verwijderd van onze systemen. Eventuele door Mordamus geleden kosten zullen worden verhaald op de gebruiker.

Hoe wordt de uitgaande e-mail gefilterd?
Alle shared hosting websites die binnen het Mordamus netwerk staan maken gebruik van hun eigen smtp server "mail.{uwdomeinnaam}. Deze smtp servers voor uitgaande e-mail worden gefilterd door speciale uitgaande spamfilters. Het prettige van deze filters is dat deze een goed onderscheid kunnen maken tussen normale en spam e-mail. Omdat deze filters elk uur worden voorzien van nieuwe updates is de kans op spam minimaal. Meer over onze anti spam methode kunt u hier vinden.

Waar kan ik verstuurde spam uit uw netwerk melden?
Indien u spam heeft ontvangen die verstuurd is vanuit ons netwerk kunt u dit melden: abuse@mordamus.nl. Hierbij graag de headers van de emails meesturen, daarmee kunnen wij de bron sneller achterhalen.